TISDAG.

Det här var nog något av det bästa jag läst på länge. Det kan verka banalt och vänster naivt. Men jag tror på det här.

Vi kommer se tillbaka på hela den här tiden och vi kommer inte att vara stolta. Det är pinsamt att göra samma stora misstag två gånger.












http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4486059.ab

BORTA.

Jag har ont i hela kroppen. Lederna värker. Mitt huvud dunkar. Jag är täppt i näsan. Stel i kroppen. Ont i halsen.
Men jag är inte sjuk. Bara otroligt trött. Dålig sömn flera nätter i rad, jobbat mycket senaste tiden, vänt på dygnet. Därför hör jag inte av mig. Därför skriver jag inte. Därför går jag knappt utanför dörren förutom till jobbet.
Det fortsätter nog så en stund till.

Om jag bara once in a while kunde äta mig mätt med gott samvete, fick sova ordentligt en hel natt och för första gången på flera veckor slippa känna mig konstant trött. Då vore jag lyckig.
Men jag är glad ändå, för det är helg imorgon. Vi ska till Sofie och jag ser mest fram emot kareokin.


Det är synd om mig, ett tag till. Okej?
Va? Är det inte okej, saru? Nä, men hör inte av dig förrens nästa vecka isåfall. För nu tänker jag självömka, helgen ut. Sen är det nya tag.

FREDAG.

Det går bra nu, kompis. Det går bra nu.  Flyt på jobbet, en del nya saker som komm nu under våren och det känns jättekul. Det kommer bli mer att göra dessutom och det skadar ju inte.
Dessutom känns det ljusare för Rutger att få jobb nu. Jag vet inte varför, men det kommer släppa snart. Vi ska ställa högre krav på arbetsförmedlingen. Någon måste kunna hjälpa till. Det är så orättvist att inte få jobba när man faktiskt vill.

Ikväll ska vi till Joel, Isabella och Collin i Mjölby. Det ska bli så mysigt! Jag har aldrig träffat dom förut, så de ska bli jättekul. Alla pratar så mycket om dom .

Keep up the good work!


TORSDAG.

Det här med vuxenpoäng. Jag är besatt, i hemlighet. Räknar dom i huvudet, utvärderar och dömer andra. För statestik, jämför och ser framsteg eller fall. Det finns system, kriterier och gränser. Tabeller och riktlinjer att följa. En hel värld i mitt huvud om dessa jävla vuxen poäng. Skämtsamt kan det slinka ur mig att "Jag har cirka fem vuxenpoäng". Men det är intet sägande. Det räknas inte så. Fungerar inte så.

Som en kort ressumé av mitt system så får man fler poäng för vissa saker/erfarenheter, under en viss ålder. Poängnivån varierar för ålder, under hur lång period och svårighetsgrad. Exempelvis är ett eget ICA kort mer värt om man är 18 år och har haft det i 3 år, än om man är 46 och har haft det i 20 år.

Jag var bara tvungen att dela med mig av det här. Sanningen är att jag själv har ca 32 vuxenpoäng hittils. Om vi bara ska räkna med allmäna händelser, erfarenheter och matriella ting. Sådant som vem som helst skulle kunna göra eller ha varit med om.
Jag har ingen jävla aning om vad dessa poäng är bra för. Om man ska ha flest när man dör för att vinna. Eller om dom bevisar något. De är nog mest till för mig som tidsfördriv. Märkligt.

ONSDAG.

Onsdagar är bra, för då har man avklarat halva veckan. Men idag känns den lång.
När jag kom hem var Björn och Lina (tror jag hans syster heter) hemma hos oss och drack kaffe. Björn skulle köpa två fåglar. From nowhere. Det är just det som är så charmigt med honom. Han tyckte dom va fräna så varför inte ha två stycken?
När dom gått gick Rutger och jag ner i tvättstugan. Det gick fort att tvätta. Så skönt att allt är rent nu, ska bara vika in skiten ikväll. Det är nog bland det tråkigaste som finns. Men nu har jag något att se fram emot:

- Imorgon åker vi till Mjölby för att träffa Joel, Isabell och Colin!
- I slutet av månaden kommer min kusin Ylva hit som jag inte träffat på över 8 år, om inte mer!
- Om bara 2 veckor är det löning!


Det ska nog gå, skaru se!

TISDAG.

Ännu en bra dag. Awhm! Gick hem 16:00 för att överraska min baby. Jag lagade rödspetta, kokt potatis, remoladsås och broccoli. It was lovely. Och han blev jätteglad!

Sen la vi oss i badet, tog en lång dusch och tittade på NCIS. Vi tillbringade större delen av kvällen i sängen, gick upp och kedjerökte och gick tillbaka. Vi skulle kanske åkt och Bowlat, men vi sket i det.
Det är för mig ren lycka. Så vill jag alltid att min vardag ska se ut, men min älskling. Och jag är övertygad om att det kommer få vara så. Inga konstiga, komplicerade och sårande bråk. Inga missförstånd och långa intetsägande diskutioner.

Vet man vad man har, är det lättare att ta vara på det. Jag älskar dig mer än allt, min värld skulle sluta snurra utan dig.


MÅNDAG.

Ny vecka, nya planer. Jag har sagt nej till att göra något den här veckan, what so ever. För jag ska jobba och är inte ledig förrens på måndag igen. Men så föreslog Rutger att vi skulle åka till Joel och hälsa på Isabell och Collin och et kan jag faktiskt inte säga nej till. Jag hoppas bara att jag är på humör.
På lördag är det Alla Hjärtans Dag också. Jag hade tänkt överraska Rutger med en sak, men jag tror inte jag hinner. Hm. Får försöka lösa det där i alla fall.

Idag har jag gjort en "Vill ha" lista. Vad jag vill ha, eller göra, under den här månaden.





FREDAG.

Idag är en jävla bra dag. Middag som Sofie, dricka vin och sen får vi se vad som händer. Tacopaj och finfint sällskap. Hon har dessutom världens mysigaste lägenhet. Det blir bara finare och finare för varje gång. Så mysigt att bara gå runt i den, röka på balkongen, gå in i köket och tjuvtitta på henne när hon står där och skär grönsaker. ÅH. Jag längtar dit nu.

Jag är så glad att Sofie bor i Linkan nu. Det är så bra att bara gå upp till henne. Det är så tryggt. Och sen hon flyttade in har allt känts bättre dessutom. Förut har det varit som en spänning, om vi umgåtts för länge eller för mycket. Som om man tröttnar på varandra och förlorar all respekt.
Men nu känns det som om vi uppskattar varandra mer och respekterar varandra mer. Jag försöker verkligen tänka på hur jag uttrycker mig och jag hoppas det märks. För det sista jag vill är att köra över de jag älskar mest. Jag vet heller inte om Sofie försöker med flit, i vilket fall har något ändrats.

Jag älskar dig. Flytta aldrig.


TORSDAG.

Jag ska sova hemma själv idag, för första gången på flera veckor. Nästan månader. Det är nästan nervöst. Rutger är i Tjällmo, en släkting till honom gick bort igår och hans mamma ville ha sällskap inatt och imorgon. Det är så svårt för mig att relatera till för min släkt är inte lik någon annan. När en släktning går bort, så vida det inte är mor- eller farföräldrar, eller syskon eller mamma/pappa, så har jag jättesvårt för att engagera mig.
Jag har så svårt att förstå. När en människa jag knappt känner, knappt träffar mer än någon gång om året och som jag aldrig hade pratat med om det inte vore för att vi råkar vara i samma släkt, försvinner. Märker jag det? Jag har inte märkt det om inte någon talat om det. För mig, personligen, är det väldigt svårt att se det sorgliga.
Jag har full förståelse och gör mitt bästa för att stötta de som sörjer, för dem stod kanske närmre den här personen. Men jag själv, blir kvar i något tomrum mitt emellan. Jag vill inte fejka sorgen heller. Och heller inte rakt ut säga att jag skiter i.

I vilket fall. Rutger åkte till Tjällmo och sover kvar där. Ikväll ska jag tvätt. Imorgon ska jag jobba fastän jag skulle ha varit ledig. Jag tyckte det var lika bra, om alla andra jobbar och Rutger är i Tjällmo så kan jag lika gärna jobba som att sitta hemma och uggla.
Det vore fint om alla tänkte så bara...

Jag vet inte om Sofie och Jonatan ska komma över idag. Vi får se hur vi gör. Om jag ska ringa dom. Eller bara ta ett långt bad, springa ner till tvätten då och då, göra chokladpudding och kolla på L word. Egen tid. Kvalitéts tid med mig själv. We´ll se.


ONSDAG.

Matlust. Jag hatar matlust och mat. Jag hatar magar och mat.
Jag har börjat tappa matlusten hela tiden. Det stör mig otroligt mycket. Men äta måste man ju. Eller hur? Ja, det msåte man tydligen. Nu när allt flyter på, så ska det börja krångla. Jag förstår inte varför. Trodde min jobbiga mat period var över för ett år sen men nu kommer den igen. OCH JAG FÖRSTÅR INTE VARFÖR.

Det kommer göra mig på dåligt humör fram över, för jag blir sur när jag inte äter. Och jag äter inte om jag inte känner för det. Kan inte. Går inte.
Det kommer göra mig trött och ofokuserad. Varifrån ska jag få energi om jag inte äter?


Det ska inte bli så. Jag ska äta mig mätt varje gång. Då blir det inte. Det blir inte så.

TISDAG.

Hets, stress och måsten kommer ta död på oss. Det är jag övertygad om. Jag är glad att jag har så underbara människor omkring mig som tar ner mig på jorden ibland. Imorse sprang jag runt som en idiot, och fick ändå ingenting gjort kändes det som. Plus att jag missade bussen och kom försent, fastän jag planerat in så mycket tid att jag till och med skulle hinna ta en promenad till jobbet. Men icke.
Nu är köket klart i alla fall. Det blev helt perfekt. Jag kunde inte vara mer nöjd. Vi ska köpa nya gardiner bara, blåa tror jag. Med lite orientaliskt inslag. Det låter kanske konstigt att ha i ett kök, men jag tycker kontrasten mot det svenniga bilr fint.

Från en sak till en annan. Svennighet. Igår såg jag en tant/kvinna/dam på bussen som var svennig. Svennig är för mig inget fult eller dåligt på något sätt. Lite trist kanske, men inte negativt. Lite som färgen orange, jag tycker inte om den och vill inte bära den, men om du gillar det så är jag glad för din skull.
Hon hade i alla fall kappa, jeans som satt fel fel fel, mössa som var fem hundra år gammal, grått hår och ingen frisyr. Hon såg lite bitter ut, som om hon var trött på livet som hon ändå själv byggt upp. En typsk sån människa som mer än gärna diskuterar vädret med sina närmsta, för intimare eller privatare än så får man inte vara. Inte disktuera, pengar, politik, familjeproblem, kärlek, sex eller känslor. Det är strängt förbjudet så vi pratar om vädret, och kanske Bingolotto, om vi inte glider in på pengar där.
Hon suckade och stönade, och jag undrade över vad. VAD kan ha varit så otroligt jobbigt med att sitta stilla på en buss och bara åka hem? Det verkade helvetet för henne i alla fall. Hon tog av sig mössan och såg sig omkring, pillade på mössan i sitt knä, funderade på att ta på sig den. Men nej, hon var ju inte framme än. Och tittade på klockan sådär rutinerat på armen och suckade lite till. Till slut var vi framme, vi gick av på samma hållplats. Och hon gick bestämt iväg, precis som att "Nu ska jag hem och laga mat, titta på vädret och lösa korsord i sängen. Jag hatar det, men det ska jag göra."

Jag avskyr bittra människor för dom ger mig en dålig magkänsla, kommer jag bli sån? Varför gräva sin egen grav när man blir erbjuden en hjälpande hand att hoppa över till andra sidan.

Eller så var hon inte alls bitter. Hade kanske bara lite ticks och ont i magen. Kanske hade sytt mössan själv och hade lite andningssvårigheter bara. Tyckte visst om att åka buss och skulle hem till sin spanska erotiska man och ha gangbang med grannen. Vac vet jag?

Det är nog jag som är bitter och fördomsfull i slutändan. Speglade jag mig i fönstret på bussen kanske?

MÅNDAG.


En dag som den här
, kan man inte annat än bara le. Min baby väckte mig när han skulle gå hemifrån till jobbet runt halv nio. Sen somnade jag om och sov till elva. Då tog jag en dusch, åt lite frulle och gick ner och köpte busskort. Sen tog jag en långpromenad till jobbet i solen. Det var så skönt. Kallt, men väldigt skönt.
Jag impulsköpte två stora porslins vas/burk/kruk prydnader på Mio, i blå-vitt porslin. Dom var på rea och kommer bli supersnygga i vårt nymålade kök! Med våra nyuppsatta hyllor dessutom! Jag ska planera in en middag snart, det får nog bli en tjejmiddag med dom närmsta. Hittills Mimmi, Mia, Sofie och Julia. Dricka vin, laga mat och snacka skit.
























Helgen var bra men sjuk. Jag har knappt orkat något för jag hostat hela tiden. Och Rutger var likadan. Men vi hjälpte Sofie att flytta lita och hann förbi Mimmi och Walle en kortis för att se deras lägenhet. Sen var det raka vägen hem i sängen igen. Det gjorde iofs. inte så mycket. Hellre sjuka tillsammans än ensam.
Men det var tråkigt, för jag skulle ha jobbat så mycket den här veckan och så blev det ju inte. Allt gick åt till att ligga hemma och vara sjuk.

Men nu är det bra igen! Nu har jag hur mycket energi som helst. Jag hoppas det är sol hela veckan så jag kan gå en promenad till jobbet varje dag. Och har jag börjat kolla på yoga kurser också. Vi får friskvårdspengar av jobbet som jag tänkte lägga på yoga. Simning och gym tröttnar jag på så fort, inte min grej. Hur som.

Snart ska jag till Sofies fina lägenhet och leka lite med Ruttan och henne. Sen hem och sova!

TJIPP!

TORSDAG - SÖNDAG.

Sjuk.

Sluta hosta, sluta snora, sluta frysa, sluta inte ha någon ork till någonting.
Nu fåre fan vara nog!

RSS 2.0